vrijdag 4 september, Cairo

Egyptisch museum in de ochtend. Daarna wilden we naar het kleine christelijke gebied in een overwegende moslim-stad. Een taxi chauffeur bood ons zijn diensten aan. Hij was verbazend genoeg een coptisch christen. Hij reed een beetje om zodat we nog wat grote moskeeen zagen. we zeiden dat we ze niet vanbinnen hoeven te zien. We reden nog langs 'de city of the dead' (stad vd doden) Waar alle moslims in stenen 'kisten' boven de aarde begraven worden en waar een grote groep mensen tussen leeft....

Coptische kerk was de beroemde hangende kerk. Er was binnen nog een portret van Anastasius, er schijnen verschillende concilies gehouden zijn.

Na nog wat in een straatje rondgelopen te zijn waar het 'echte' egyptisch leven zich afspeelt was Anne Roos blij onze taxichauffeur weer te zien die trouw op ons gewacht had. Het is niet voor te stellen hoe deze mensen leven. Smalle zandpaden met vrouwen zittend proberen wat groente of fruit te verkopen. rauwe stukken vlees met wel 1000 vliegen erop, haveloze kinderen. Nu zit ik dit in een rijke kibboetz aan de oever van de Dode Zee te schrijven. Maar op dit moment leven die mensen daar dus door.