Van Dan naar Berseba

Vanaf Tiberias naar Dan gereden. Israel is maar een klein landje, dus je hoeft nooit ver te rijden. Dan ligt in het Noordelijke punt. In de Bijbel was het al de grens van Israel met Libanon. En Israel liep van Dan tot Berseba. 2 dagen later wilden we naar Berseba, zodat we een goed idee hebben hoe het zit met afstanden en landsgrenzen. Dan ligt aan de voet van de  Hermon en is nu een Natianaal Park. Erg mooi met veel bomen en waterstromen. De Jordaan heeft hier ook z'n oorsprong. We hebben 2 van de bronnen gezien, verderop in het park vormen ze samen de Jordaan.

Dan was ook de plaats waar Jerobeam het gouden kalf had en de 'tempel'. Hier was nog aardig wat van over. Je kon goed de hoogten zien waar de restanten van de offerplaatsen nog zichbaar waren. Vanaf hier hadden we ook een mooi uitzicht over Libanon en Syrie.

Verderop kwamen we  nog een heel mooi bewaard stuk muur met een poort. Het kan zijn dat Abraham hier gezeten heeft. Dan lijkt nog een van de weinige originele plaatsen te zijn waar geen Roomse kerk of andere dingen over gebouwd zijn.