Skye

Vrijdag op weg naar het eiland Skye. Dat ligt aan de westkust van Schotland. Vrienden van ons uit Auckland komen daar vandaan. Mensen hadden ons aangeraden om via Applecross te rijden. Dat was wat om, maar werkelijk de moeite waard. Ik vond het een van de mooiste landschappen die ik ooit gezien heb. De route was erg eng, het leek of je over een fietspad al kronkelend naar boven moeste. Gelukkig waren er af en toe uitwijkplaatsen voor tegemoetkomend verkeer. Heel kaal en rotsachtige bergen, met blauwe meren. Ver weg kon je af en toe Skye zien liggen.

In Skye verblijven we in Portree, weer een goed huisje getroffen. Zondag naar de FP kerk geweest, waar tot onze verrassing John Campbell voorging, de vader van Alasdair. Woensdag hopen we naar Struan te gaan eten, daar komt de Campbell clan dus vandaan.

Maandag een prachtige tocht over het noordelijke gedeelte van Skye gedaan. Ik wilde graag naar de Old Man of Storr gaan. Een heel spectaculaire, grillige bergkam. We begonnen onze klim om 11.00 en om 2.00 waren we weer beneden. Foto's kun je zien van de grote zwarte rotsen. We hadden opnieuw prachtig weer en de uitzichten waren weer adembenemend. Zeer de moeite waard.

Vandaar naar kasteel Dunvegan daterend uit de 13e eeuw. Altijd in bezit geweest van de Maclead clan. Het lag aan een inlet van de Minch waat op eilanden verschillende zeehonden colonies lagen. We zijn met een bootje naar de zeehonden gevaren. Je kunt deze schattige beesten zien op de foto's.