New York en Washington

Vanochtend lekker ontbijt klaargemaakt. Toast met jam, eieren of pasta. Melk met cereals, koffie, thee. Berend en ik zijn gisteravond wat boodschappen wezen doen, zodat we niks verder hoeven te kopen. Vandaag stoppen we dus een brood, een bakje met eisalade, een mes, bananen, koekjes en chips, een fles water in onze rugtas. En daar gingen we met onze auto naar een metrostation hier vlakbij. Daar gratis parkeren en verder met de metro. Metrosysteem is heel efficient en schoon, maar lang niet zo gezellig als in Mexico.

Eerst naar het Pentagon, toen naar het Witte Huis (Obama was nog niet thuis).

Nog een Witte Huis

 

Vond het erg indrukwekkend om op alle historische en zo bekende plaatsen een kijkje te nemen. Veel monumenten en  standbeelden op alle hoeken. Veel grote, imposante gebouwen. Bij het park van het Witte Huis hebben we gegeten en de squirrels - eekhoorntjes gevoerd. Ze aten gewoon uit Anne Roos' hand! Dieuwe zat er een te aaien, maar dat vond de eekhoorn toch een beetje te gek worden. Een haal van haar poot haalde een snee over Dieuwe's hand (zie foto van Dieuwe).

De top van het Capitool

 

Washington Monument

Toen naar de Smithsonian musea gelopen. Er zijn er zoveel dat we een keus moesten maken. Dus naar het Museum of Natural History gegaan - veel Biologie en een heel interessante film gezien over de onderwaterwereld, hoet doet je weer extra beseffen hoe de Heere alles zo goed en schitterend geschapen heeft, maar dat er ook in de dierenwereld de zonde gekomen is. Jammer dat het hele museum een heel evolutioniste aanpak had. Toen  naar het luchtvaartmuseum. Daar stonden de orignele raketten die naar de maan geweest zijn, ook het vliegtuig van de gebroeders Wright met de geschiedenis erbij. Heel interessant. Het luchtvaartmuseum is het drukst bezochte van Amerika, en misschien het meest geschikt voor aanslagen. Bij de ingang moesten dus alle tassen door de screener en iedereen moest door een metaaldetector. Toen onze tas door de screener ging werd 'ie apart gehouden....De bewaker zei tegen Berend: Your knive, where's your knive!! (je mes, waar is je mes!!) Berend was zich natuurlijk nergens van bewust. Maar opeens dacht 'ie aan het mes wat we voor de boterhammen met eisalade hadden meegenomen :-) Ikke dus tas openmaken en een zakje met de overgebleven eisalade + vies mes aan de officier gegeven. Ze keek er een beetje vies naar, overlegde wat en daar kregen we het zowaar weer terug. We zagen er toch niet al te terroristerig uit vermoed ik:-)