new york

We hebben hier in New York geen goede wireless, zodoende niet veel blogs. Ook zijn we savonds meestal laat, dus is er niet veel puf meer om wat te schrijven.

Laat ik nog even bij Washington verdergaan: zondagochtend naar de kerk geweest bij de Reformed Presbyterian Church. Ik had het thuis al op internet gevonden en was heel opgewonden dat er een soortgelijke kerk hier bestond. Ze hebben de Westminster Confession of Faith en houden de erediensten op gelijke wijze als onze Free Presbyterian Church of Scotland. Alleen de Psalmen worden gezongen, zonder begeleiding van instrumenten en de preken zijn op reformatorisch grondslag. Het is vrij uniek om zo'n kerk te vinden. Na de dienst was er nog zondagsschool voor de kinderen en de volwassenen hadden een keus om Bijbelstudie over de Spreuken te doen of om catechisatieonderwijs te volgen. Er waren zo'n 80 mensen. Na de Bijbelstudie werden we uitgenodigd voor lunch door een familie, meerder families kwamen en we hadden een goede tijd samen.

Maandagochtend terug naar New York gereden, we zijn door 5 staten gekomen: Virginia, Maryland, Delaware, New Jersey, New York. In NY aangekomen zijn we de uitdaging aangegaan om met het openbaar vervoer naar onze bed & breakfast te reizen. Eerst dus met de airtrain, toen de trein naar Penn Station genomen, vandaar de metro naar South Ferry, toen de Ferry naar Staten Island, vandaar een bus naar onze b&b. Een hele missie..........Toen we daar aankwamen hoorden we dat een taxi maar $50 kostte......Terug toch maar een taxi nemen:-) B&B was erg leuk, een oud huis met een prachtig uitzicht over de Hudson Bay en de skyline van New York. Duidelijk is grote gat wat de Twin Towers hebben gelaten.

Sochtends lekker ontbijt. Keuze uit bagels, croissants, toast, cereals. Veel gedaan die dag. De Brooklyn Bridge overgelopen, naar Central Park geweest en veel gewandeld en waar de kinderen 1.5 uur geschaatst hebben! Vandaar naar Broadway en Times Square. Een hele belevenis. Maar ga nooit rond kerst of oud en nieuw hier heen. Het is zo verschrikkelijk druk. We snappen er niks van, want het is ook nog eens zoooo koud. We wilden natuurlijk ook nog even naar Trump Tower waar we Donalds' icecream hebben geproefd, mmmm. Alles is groots hier en mooi verlicht vooral rond deze tijd.

Vanochtend wilden we Ellis Island en het Vrijheidsbeeld graag bezoeken. Maar de wachttijd voor de boot was 1.5 uur en bij het vrijheidsbeeld stond ook een lange rij. Toch maar niet gedaan, we komen met de boot naar onze B&B elke dag langs het Vrijheidsbeeld dus daar gaan we geen uren op wachten om het dichterbij te zien. Nog even wat gewinkeld, souveniertjes gekocht en naar Chinatown gegaan. Daar lekker chinees gegeten.

Geen foto's dus, die plaatsen we DV in Nederland er wel bij als het internet wat beter is.