Meer van Galilea

Ik loop een beetje achter met m'n Nederlandse verhalen. Maar gelukkig kan bijna iedereen de engelse ook volgen.

Na Jerusalem zijn we richting het Meer van Galilea gegaan. Gereden door de Jordaan vallei richting Noorden. Het is ongeveer 2 uur van Jerusalem naar Tiberias. We verbleven in Arbel, een dorpje in de bergen 2km. van Tiberias.

Rond het meer gereden, af en toe gestopt bij plaatsen als Magdale (waar Maria Magdalena vandaan kwam) Er zijn echt alleen nog maar ruines over van de meeste Bijbelse plaatsen. Of er is een nieuwe stad/dorp naast gebouwd. Kapernaum is nog redelijk goed te zien. Er staat een synagoge en nog wat huis-resten.  Vlakbij Kapernaum is ook de berg van de Zaligsprekingen. Je kan je het heel goed voorstellen: een wat komvormige heuvel die vanaf het water een soort amfitheater vormt, waardoor het geluid goed overkomt. Het is ook mooi om te zien wat de afstanden ongeveer zijn. En dat je de overkant van het meer goed kunt zien. Het is mooi blauw en heel rustig.

Vlakbij Kapernaum naar het strand geweest. Lekker gezwommen (het is het laagst gelegen zoetwatermeer - 200 m. onder zeeniveau) Water is net een warm bad.

Rond het meer gereden naar de overkant waar het vroegere Gadare heeft gelegen. Het water was hier een stuk ruiger. Het kan idd. flink stormen op dit meer, alhoewel de temp. nog steeds in de 30 blijft....Je kon de kloven en gaten goed zien in de rotsen en kan je goed voorstellen hoe die door de duivel bezetene hier leefde.