Een paar dagen engeland

Dinsdagochtend vroeg vertrokken: 6.50 am. richting Dunquerk, Frankrijk. De reis ging heel voorspoedig, geen files, dus we waren ruimschoots op tijd voor de boot. In Dover aangekomen zijn we naar Dover Castle geweest. Het was goed weer en het kasteel is boven op de kliffen gebouwd, vanwaar je een prachtig uitzicht over de heuvels en over de zee had. We konden Frankrijk zelfs zien liggen!! Het was een enorm kasteel, erg mooi opgeknapt en het is in de 2e wereldoorlog gebruikt als verdedigingswerk. In de kliffen ligt een gangenstelsel van kilometers lang, we hebben daar een rondleiding gehad. Complete ziekenzalen en operatiekamers waren daar ingericht + seinkamers, telefoonleidingen, bunkers.

Vanuit Dover toen richting Londen gereden, waar we rond 8 uur bij ons hotel aankwamen. Het was het goedkoopste hotel wat ik in Londen had kunnen vinden, dus we waren een beetje bang voor wat we zouden aantreffen......gelukkig overtrof het onze verwachtingen. Kleine kamers, maar netjes en schoon en goede bedden. Ook het ontbijt was prima. In Londen naar de Londen Bridge, Tower Bridge, Houses of Parliament, Big Ben, Londen Eye, Baker street, Travalger square, Westminster Abbey geweest en verder nog veel meer rondgewandeld en gekeken. Het was weer een mooie dag, niet erg warm maar geen regen.

Volgende dag naar Nottingham gereden (2.5 uur), waar Dieuwe graag naar Warhammer World wilde. Ik vond dat ook wel leuk omdat hij het veel met z'n vrienden speelt en er zelfs een eigen website voor heeft gebouwd (Rangers of the South). Het was een goede stop op weg naar de Hadrian Wall. De Hadrian Wall was een verdedigingsmuur tussen het huidige Schotland en Engeland. Gebouwd door de Romeinen rond het jaar 200, de muur is zo'n 200 km. lang en loopt dwars door het land van oost naar west. Hele stukken zijn nog intakt. We hadden een Barn geboekt in Greenhead. Ook de Barn was een succes, heel klein, de kinderen moesten met een laddertje naar boven en wij sliepen op een bedbank. Maar het viel ze al weer mee dat ze niet in het hooi hoefden te slapen :-). Het lag echt midden in de heuvels en het was moeilijk te vinden, we moesten over een small houten brugje. Als je auto zwaarder was dan 5 ton moest je de rivier oversteken.....we hebben het bruggetje maar gewaagd. Vanuit de Barn hebben we een prachtige wandeling gemaakt langs een gedeelte van de Hadrian Wall. De volgende dag zijn we 2 km. verder nog een heel stuk ( 2.5 uur) over en langs de Muur gelopen. Ik heb er erg van genoten. Van het stuk geschiedenis en de prachtige heuvels waar naar het schijnt niemand woont.