Edinburgh en Dingwall

In Edinburgh hadden we voor deze keer een luxe hotel. Het was erg mooi gelegen in het centrum en vanuit de ontbijtzaal konden we het machtige Edinburgh Castel zien liggen. Het torent hoog boven de stad uit, we zijn er heen gelopen wat een aardig klim was. Het was helaas gesloten. Op onze wandeling door Edinburgh kwamen we langs de Camera Obscura wat wel open was. Dat vonden we erg leuk: 5 verdiepingen van allemaal optische illusies. Spiegels, gezichtsbedrog, Body hot spots, eindeloos lijkende ruimtes en op het dak de eigenlijke Camera Obscura. We kregen een demonstratie hoe de camera werkt. Boven op het dak staat een spiegel de van binnen uit bediend kan worden. Binnen krijg je dan op een tafel gepresenteerd wat de spiegel reflecteert. Zo konden we het straatbeeld van Edinburg op eent tafel bekijken.

Toen nog 3.5 uur rijden naar Dingwall de uiteindelijke bestemming.

Het was weer een prachtige dag, beter dan de weersvoorspellen aangaven. De rit voerde ons een stuk door de Schotse Hooglanden. Het deed ons aan Nieuw Zeeland denken. Het landschap heeft er veel van weg. Alleen is het wat minder ruig en zijn de bergen heel kaal. Dingwall ligt aan de Oostkust, het is hier wat lieflijker. We hadden een Cottage gehuurd, 2 km. van Dingwall af.

En nu zitten we hier dus. De cottage is in een woord AF. Het is een 350 jaar oud gedeelte van een huis en  zeer smaakvol ingericht. Heel erg gezellig met een mooie keuken. En er ontbreekt werkelijk niks. Alle keukenbenodigheden zijn er, kasten met boeken, spelletjes, dvd's, een mooie tuin. En niet te vergeten de heuvels. Vanuit het huisje kunnen we zo de heuvels inlopen met heel veel wandelroutes. We hebben er al 1 gedaan, maar hopen nog veel meer te lopen. Dingwall zelf is ook een gezellig plaatsje. Gisteren naar de FP kerk geweest, waar het weer thuis voelde. Gisteravond bij ds. Ross en zijn vrouw koffie gedronken. Zij zijn al eens in NZ geweest. Verder nog meer mensen uit de gemeente met banden in Australie en NZ.

Het enige nadeel is dat we hier een erg slechte internetverbinding hebben. Dus om foto's te plaatsen moeten we nog even wachten.

Nu eerst maar eens eten koken. Auke en ik hebben vanmorgen bij de Tesco boodschappen gedaan. Een enorme supermarkt waar we lekker hebben ingeslagen:-) Dat is aan Auke wel toevertrouwd....(we eten dan ook lekkere kippepoten)