Dinsdag in Honolulu

We zijn inmiddels al weer 24 uur in Honolulu -Hawaii. De vlucht met Air New Zealand was perfect, het duurde bijna 9 uur maar voelde een stuk korter. We wisten dat een taxi naar onze condo ongeveer $30 zou moeten kosten, dus toen een taxichauffer $40 vroeg was het meteen onderhandelen......Onze condo is prachtig. We zitten 100 m. van Waikiki Beach en zitten op de 24e verdieping met gedeeltelijk land, gedeeltelijk zee uitzicht. Met groot balkon en keukentje, badkamer.

Vandaag de dag begonnen met een duik in zee wat erg lekker was. Mooi helder blauw water. Eerst nog even de basis ontbijtspullen gekocht. Toen naar de busstop gelopen om naar Diamond Head te gaan. Dat is een vrij hoge vulkaan met een hele grote krater waar je door kunt lopen en er gaat een bochtig pad naar boven waar we na wat zweetdruppel konden genieten van een prachtig uitzicht over zee en Hawaii.

O ja, er rijden hier verschrikkelijk veel (je ziet er wel 10 per uur) grote limosines rond. Toen we dus zaten te wachten bij de bus stopte er een limosine en bood ons voor $12 naar Diamond Head te brengen (bus kost $2 pp) zo dat leek ons wel leuk om eens luxe vervoerd te worden. Blijkt de de limo chauffeur bij elke busstop stopt en z'n ritje voor $3 pp aanbiedt tot z'n auto vol zit. Echte business mensen!

 

We hadden het allemaal warm van de klim gekregen, dus zijn we weer even lekker gaan zwemmen en de kinderen zijn een uur wezen surfen. De golven waren niet bijzonder. Waikiki staat bekend om z'n mooie golven, maar we lazen dat de wind vooral in de zomer zorgt voor een betere surf. Auke zei dat een beest hem gebeten had. Wij dus kijken, zit z'n grote teen vol met zwarte stekeltjes en een soort blauwe kleurstof. Heeft hij in een lief zeeegeltje gestapt.....Doet verdraait zeer, we zeiden al dat hij naar de dokter moet, maar daar moet meneer niks van hebben. Dus zeiden we dat de zeeegel eitjes in z'n voet had gelegd en dat er over een poosje vanzelf kleine zeeegeltjes z'n teen verder zullen opeten. Dieuwe vroeg al wat we met de kleine egeltjes konden doen. Houden als huisdier??? mmmm......

We moesten nog wat boodschappen doen voor het avondeten en ontbijt en lunch morgen. Er zijn genoeg kleine winkeltjes hier in de buurt, maar voor een brood betaal je zo 2.90 euro!!! Iemand raadde ons aan om naar Wall Mart te gaan. Dus daar wat boodschappen gedaan een een zelf scanner gebruikt wat een ramp was. Maar goed als je in America bent moet je toch een keer bij Wall Mart geweest zijn.

Hallo Ida, Jullie genieten er

Hallo Ida,
Jullie genieten er van zeg! En hoe is het met de zeeegeltjes? Ik zou maar even naar de dokter gaan anders kom je Nederland niet in met die diertjes hoor!!! Vanmorgen hebben we jullie huis met bezemen gekeerd.Niels z'n moeder is aan het opruimen gegaan zodat de kasten leeg zijn. Een vriendin van haar was er ook en liet ook haar handen wapperen. Ik heb alle ramen binnen gezeemd. Het ziet er allemaal goed uit hoor! Zelfs de bedden zijn opgemaakt. Ik heb even een foto laten zien aan Niels z'n moeder van jullie dan weet ze wie ze kan verwachten.
Piet gaat tussen Kerst en Oud en Nieuw buiten nog even de ramen doen en dan mag je het de volgende keer zelf doen!!
Hoe lang blijven jullie nu in de Hawai?Geniet nog maar van het mooie weer want het zijn hier echt de donkere dagen voor Kerst. Koud en somber is het . Komend week-end wordt het minder koud en er is geen kans op een witte kerst.
Groeten en we volgen jullie op de voet.
Hendrika en de rest van de fam.

P.s. er is een pakje gekomen van de K.P.N. op jullie adres!!