Dingwall, Nederlandse samenvatting

Hopelijk een korte nederlandse samenvatting van wat Berend heeft geschreven. Meer foto's staan dus  bij het engelse verslag. We zijn dus 2 weken in Dingwall geweest, gelogeerd in Fodderty Lodge wat een erg goede locatie was. Het huisje was comfortabel en gezellig.

De eerste dagen hebben we lekker lui gedaan, voor wandelingen kon je zo de achterdeur uitlopen. Er waren mooie routes met prachtige uitzichten over Dingwall en omgevinge. Ook de Ben Wyvis konden we vanaf hier zien. Die wilden we toch graag beklimmen, het is een van de hoogste bergen van Schotland.

Berend moest nog wat werken dus zijn we nog een dagje naar Inverness geweest. Daar zit een van de grootste 2ehands boekwinkels. Ze hadden al zooo lang gewacht op wat engels leesvoer, dat we wel een paar uur daar door konden brengen.......we gingen naar huis met zo'n 14 boeken. Anne Roos en ik hebben daarna nog even geshopt in Inverness, natuurlijk even bij Mark and Spencers binnen geweest.

Donderdag begon de Communion in Dingwall, een van de redenen om hierheen te gaan. Berend heeft alle tijden en teksten al  opgeschreven, dus dat ga ik niet herhalen. We hadden 3 dominees, die we alledrie kenden omdat ze ook bij ons in Auckland geweest zijn. Natuurlijk kregen we op onze beurt een uitnodiging om te komen eten. We zijn zelfs in totaal 4 keer bij de ds. en zijn vrouw wezen eten waar dan ook meer mensen waren. Verder nog naar George en Christine geweest die we dv ook weer in ocktober in Australie en NZ hopen te zien. Hele goeie tijd onder de preken gehad. Vooral de preek van ds. K. Macleod over Abraham die Izak moest offeren. Hoe hij door het onmogelijke toch vertrouwde op Gods' belofte en gehoorzaamde. Ook de preek van ds. Macdonald over de bezoldiging der zonde is de dood, maar de genadgift Gods' is het eeuwige leven, door Jezus Christus, onzen Heere. Was een doorzoekende preek dat er maar 2 wegen zijn en dat wij van nature slaven van de zonde zijn. Maar dat de Heere in Zijn opzoekende liefde, uit genade, het eeuwige leven als gift wil geven door het geloof in de Heere Jezus. Het was goed om hier geweest te zijn. 

Dinsdags hebben we dan de Ben Wyvis beklommen. We begonnen om 9 uur te klimmen, het was prachtig weer, dus dat begon goed.

Na een relatief gemakkelijk gedeelte begon het toch echt pittig te worden. Maar het uitzicht was de moeite waard. Van de eerste top (An Caban) gingen we nog naar een hogere top de Ben Wyvis. Vandaar had je de keuze om dezelfde weg terug te nemen of om een langere tocht te maken over nog een bergtop. We kozen voor de lange.........het ging niet helemaal goed. We verloren het pad een beetje uit het oog, wat resulteerde in lopen daar moerassige grond en erg oneven terrein. Het was wel erg mooi, helemaal stil en machtige bergen rond ons. Gelukkig kwamen we na 6.5 uur weer beneden. Het was maar ongeveer 15 km.

Op woensdag naar Loch Ness geweest. Als je in Schotland bent moet je toch Loch Ness gezien hebben. Het was weer een mooie dag. Het Loch was mooi, het monster hield zich helaas verborgen. Het kasteel lag er prachtig, maar was wat te toeristisch naar onze zin.

Ik merk nu dat ik een beetje in de war ben met de dagen. Dinsdag zijn ik en de kinderen nog naar Landmark geweest. Woensdag was dus de Ben Wyvis en donderdag loch ness. Over Landmark moet een van de kinderen eigenlijk nog wat opschrijven. Het was een park midden in de bossen waar je een avonturenklimtocht met touwen, ladders  etc. kon doen. Ze hebben ook nog gesky-dived. Dus een soort  bungy jumpen. Verder nog rotsklimmen en met een bootje van een hoge waterglijbaan. Al met al net iets voor onze kinderen.